Luqo Spellen

Voor elke leerling een spel

Luqo spellen zijn er voor elk schoolonderwerp, elk niveau en elke leeftijd. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met educatieve experts en kinderen en zijn leuk om te spelen! Er zijn al meer dan 50 spellen om uit te kiezen.

Voordelen van Luqo spellen

Hogere motivatie

kinderen willen meer leren

Leren door te praten

lachen en bewegen

Meer inzicht

Lesstof blijft beter hangen

Leerlijn en sociale

ontwikkeling tegelijkertijd

Wat maakt een spel een Luqo spel?

Ontdekken, eigen verantwoordelijkheid en communicatie, dat is de kracht van Luqo spellen. Het drukken op de knop is slechts één onderdeel van het spel, veel belangrijker is overleggen en samen een oplossing bedenken om verder te komen. Het gaat dus niet alleen om het testen van kennis, maar juist ook om het ontdekken en leren van nieuwe dingen.

Luqo spelvoorbeelden

Ontdek de Luqo spellen! Sluiten aan op de leerlijnen en allemaal coöperatief.

Didactiek én SEL

Doordat de spellen aansluiten op bestaande lesmethodes, is Luqo integraal onderdeel van de les. Alle spellen zijn collaboratief, waardoor overleg en samenwerking in ieder spel de basis vormt.

Luqo voor de gehele basisschool

Luqo is er voor de gehele basisschooltijd: spellen zijn er vanaf de kleuters t/m groep 8. Taal, rekenen, wereldoriëntatie, wetenschap en techniek en natuurlijk vergeten we ook de kleuters niet!

Samen spellen ontwikkelen

In co-creatie

Bij Luqo gaat het om samenwerken en samen ontwikkelen. Dat geldt ook voor het ontwerpproces van onze spellen. Dat doen we namelijk in samenwerking met leerkrachten én leerlingen door middel van co-creatie. Co-creatie moet altijd een win-winsituatie zijn, zodat je van elkaar leert.

  • Kinderen leren over het ontwerpproces waarin falen niet slecht is, maar een kans is om te leren. Met iteratief werk leren ze dat het niet in één keer perfect hoeft te zijn.
  • Wij leren daarentegen van hen veel over school en hun inzichten over onderwijs en onze spellen.