Zonder handleiding aan de slag

Het is ons doel om Luqo toegankelijk te maken voor leerkracht én leerling. De spellen worden daarom door een groep kinderen zonder begeleiding van een leerkracht gespeeld. Luqo heeft geen handleiding, het is intuïtief. Kinderen ontdekken zelf hoe spellen werken en nemen verantwoordelijkheid over hun eigen leerproces. Wel zo gemakkelijk, want leerkrachten hebben in de klas al uitdagingen genoeg.

In drie stappen
samen leren.

Zo makkelijk is het echt!

1

Download de Luqo app

2

Koppel de Luqo knoppen

3

Start met samen leren

Hoe zet je Luqo in?

In de klas, op de gang of op het leerplein.

. Vier leerlingen hebben elk een Luqo knop en starten een spel. Ze staan om een tafel heen, zodat ze kunnen bewegen, overleggen en elkaar aankijken. Dat is belangrijk, want alleen door actieve samenwerking komen de leerlingen verder in het spel. Zo zijn de spellen dus altijd coöperatief en wordt iedere leerling gezien.

Voor het eerst met Luqo aan de slag

Om Luqo te kunnen in zetten is geen grote training nodig en hoef je geen certificaat te halen. In plaats van lange, saaie handleidingen is er een korte reeks van filmpjes. Voor wie uitleg wil, worden daarin facetten van Luqo in 60 seconden toegelicht. Zo is Luqo voor iedereen snel en gemakkelijk in te zetten.

Meer tijd voor individuele aandacht

Spelletjes zijn leuk, zeker als er wat tijd over is. Maar dat kan betekenen dat alleen leerlingen die voorlopen iets leuks mogen doen. Daarom combineren wij spelen en leren, als integraal onderdeel van de les. Luqo spellen sluiten aan bij de leerlijnen (SLO en verschillende lesmethode) en we communiceren dit via een handige tool. Zo hoef je de spellen niet zelf gespeeld te hebben om te weten wanneer je welk spel inzet, maar houd je meer tijd over voor lesgeven!