Het Luqo team

Gouden
Guppy

“De jury ziet grote waarde in het feit dat het draait om interactie en samenwerking. Het spellenplatform brengt de spelers samen, in plaats van dat het isoleert. Het is gericht op het samenspelen buiten het scherm, waarbij de meerwaarde van digitale entertainment naar de groep wordt getrokken, naar fysieke handelingen en face-to-face communicatie.”

Ons verhaal.

Het startpunt voor Luqo.

“Voor mij is het een schrikbeeld: Kinderen die individueel achter hun laptop weggedoken zitten op school. Als dat het resultaat is van digitalisering in het basisonderwijs zijn we volgens mij niet goed bezig. Juist het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het samen leren en het samen plezier beleven is zo belangrijk voor kinderen. Daarom ben ik in 2015 met Luqo gestart. Ik ben ervan overtuigd dat digitalisering pas echt veel betekenis krijgt als het ook zorgt voor sociale interactie. En dat het leerkrachten niet nog meer werk moet opleveren, maar het juist helpt de werkdruk te verlagen en ze ondersteunt bij het lesgeven.”
– Founder Rogier Kauw-A-Tjoe

Samen wordt het pas echt leuk. 

Niet alleen onze spellen zijn coöperatief, ook onze werkwijze is coöperatief. Samen met leerkrachten, onderwijsexperts, stagiaires en enthousiaste vrienden ontwikkelden we het product en de spellen. De energie die daarbij vrijkomt werkt aanstekelijk. Bovendien komen we op die manier tot de beste en meest relevante producten die echt aansluiten op de markt. 

Onze kernwaarden.

Energiek, bewust, kleurrijk en gelijkwaardig. Dat is hoe wij werken. We stoppen energie in alles wat met Luqo te maken heeft en wij krijgen er energie van. Dit doen we niet zomaar. We gaan doordacht te werk en maken keuzes bewust. Zo streven wij er bijvoorbeeld naar alleen met Nederlandse leveranciers te werken. Kleurrijk slaat niet alleen op de knoppen en spellen, kleurijk staat ook voor de diversiteit in ons team en de mensen met wie we werken. Ten slotte hechten we veel waarde aan gelijkwaardigheid. Niet iedereen is gelijk, maar die verschillen maken het juist interessant!