Luqo – de nieuwe generatie van thuis leren

Speel en leer samen met onze fysieke knoppen en digitale games | Thuis leren | Basisschool | Kinderen en ouders

Kinderen leren samen met elkaar of met een ouder.

Luqo is een spellensysteem voor de hele basisschoolperiode. Je schaft het systeem eenmalig aan en koopt daarna losse games die passen bij het niveau van je kind. Zo spelen kinderen vanaf de kleuters tot groep 8 met plezier met Luqo.

Wij geloven dat samenwerkend leren de sleutel is tot succes in het onderwijs. Helaas richten de meeste onderwijsinnovaties zich alleen op individuele ontwikkeling. Te vaak oefenen kinderen schoolwerk geïsoleerd achter een scherm of boek, waardoor ze alle voordelen en het plezier van samen leren missen.

Luqo spellen zijn er voor elk schoolvak, elk niveau en elke leeftijd. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met educatieve experts en ze zijn leuk om te spelen!

We hebben al meer dan 50 spellen gemaakt:

Spelvoorbeeld: getallenbegrip (kleuters)
Spelvoorbeeld: interpunctie (onderbouw)
Spelvoorbeeld: omtrek & oppervlakte (bovenbouw)
Spelvoorbeeld: basisbewerkingen  (+, -, x, : )
Spelvoorbeeld: tafels

Exclusief voor Kickstarter hebben we onze spellen gebundeld in Superpacks met korting. We zullen games blijven publiceren, dus na de Kickstarter is het altijd mogelijk om je Superpacks uit te breiden met meer games. Zie de FAQ voor meer informatie en toekomstige prijzen.

Beschikbare in-game talen (opdrachten, titels, enz.)

Een set Luqo Thuis knoppen bestaat uit twee knoppen en Superpacks. Een set Luqo op School bestaat uit vier knoppen en tenminste een Superpack. De prijzen van Luqo Thuis en Luqo op School verschillen.

Verzendkosten:

De fysieke knoppen zorgen voor een extra laag die nog nooit eerder in digitale content is gebruikt: sociale en tastbare interactie in de fysieke omgeving.

In 2016 zijn we begonnen met het ontwikkelen van een collaboratieve gameconsole, speciaal ontworpen voor basisscholen. Een verbeterde versie van de knoppen van die console, wordt nu onderdeel van het Luqo Spellensysteem. We hebben dus veel ervaring met kinderen die op de knoppen drukken alsof hun leven ervan afhangt.

  • De 2016-versie is 3D geprint. Er zijn 100 sets verkocht, ze worden dagelijks gebruikt door meer dan 10.000 kinderen.
  • We hebben meer dan 50 educatieve en collaboratieve spellen gemaakt. 8 daarvan zijn al uitgebreid voor de (2-knops) Luqo Thuis-versie. Anderen moeten nog worden gedaan. Alle games worden uitgebreid met meer niveaus, graphics en herontwerp.

De volgende generatie Luqo-knoppen wordt in massa geproduceerd door middel van spuitgieten, om de duurzaamheid te verbeteren en de kosten te verlagen:

  • 3D-model van behuizing klaar. Te optimaliseren door spuitgietbedrijf
  • PCB: ontwerp klaar; eerste prototype succesvol getest. Te optimaliseren voor massaproductie.

Het ontwerpproces van ons fysieke product is ook gebaseerd op prototyping en testen. Onze drukknoppen worden al jaren 3D geprint en gebruikt in klaslokalen. De belangrijkste uitdaging hier: maak de knoppen niet alleen vandalismebestendig, maar ook kindveilig!

Vijf jaar geleden begonnen we aan onze zoektocht om kinderen tot hun volle potentieel te laten groeien, zowel op educatief als op persoonlijk vlak. We zijn trots op de impact die Luqo al heeft op leerkrachten en kinderen. Met een solide basis van meer dan 50 collaboratieve spellen, wordt Luqo dagelijks gebruikt door meer dan 10.000 kinderen op basisscholen door heel Nederland.

Sinds het begin van onze reis zijn we gezegend met de bovenstaande erkenningen, maar het beste van alles: kinderen HOUDEN van Luqo!

We zijn nu klaar om onze ervaring naar een hoger niveau te tillen: samenwerkend leren naar de thuissituatie brengen. Dit is altijd onze droom geweest, maar de Covid-pandemie heeft duidelijk gemaakt dat dit het juiste moment is.

Gaan jullie door met het ontwikkelen van nieuwe spellen?

Ja, zeker! Ons huidige game-portfolio is nog maar het begin. Dus als je feedback of ideeën hebt voor een game, laat het ons dan weten! We horen het graag van je.

Uitbreidbare gamepakketten

De Game Superpacks die je krijgt, zijn voor een bepaalde leeftijd. Dit betekent echter niet dat je de knoppen weggooit zodra je kind ouder wordt. Luqo blijft games ontwikkelen, zodat ons spellensysteem kan meegroeien met de behoeften van het kind. We zijn ook van plan om familiespellen te ontwikkelen, zodat Luqo in meer situaties kan worden gebruikt dan alleen het educatieve doel.

Waar kan ik spellen keizen?

Op dit moment hoef je alleen te zeggen hoeveel spellenpakketten je wilt hebben (we noemen het Game Superpacks). Er zitten 10 spellen in een Superpack en de pakketten zijn gegroepeerd op niveau en onderwerp: bijvoorbeeld Rekenen-Bovenbouw. Je kiest nu dus alleen het aantal pakketten en zodra we de knoppen opleveren, kies je welke Superpacks je wilt. Dan kun je precies kiezen wat jouw kind op dat moment nodig heeft en leuk vindt. 

Hoe breid ik mijn Game Superpack uit na de Kickstarter?

Na de Kickstarter kun je in-app aankopen doen in onze game-app. Tegen die tijd kunt je voor ongeveer € 5-8 per spel losse spellen kopen die passen bij de wensen van je kind.

Zijn de knoppen kindveilig?

Dat zijn ze. Jarenlange ontwikkeling van onze knoppen heeft ons manieren getoond om niet alleen vandalismebestendige knoppen te maken, maar zelfs kindveilige knoppen.

Wat doen jullie met onze gegevens?

Wij verzamelen uw gegevens niet.

Ik heb geen tablet, kan ik Luqo toch gebruiken?

Vast en zeker! Je kunt de spellen ook spelen op een laptop, pc of Chromebook. We raden een platliggend scherm aan, maar je kunt elk scherm gebruiken. Overweeg je om een ​​tablet of iPad aan te schaffen, dan geven we je graag advies over hoogwaardige, betaalbare toestellen.

Kan ik Luqo-spellen op meer dan één apparaat spelen?

De Game Superpacks en Luqo-app zijn gekoppeld aan je Apple-, Google- of Microsoft-account. Dus als je jouw account op meer dan één apparaat gebruikt, is het mogelijk om de games op meerdere devices te spelen en de knoppen met meerdere apparaten te verbinden.

Ik wil Luqo aan iemand anders cadeau doen, waar moet ik rekening mee houden?

Super dat je dit doet. Je bent geweldig! Zorg ervoor dat je minimaal één Superpack koopt voor je eigen set en minimaal één voor de ontvanger. Aangezien Superpacks aan slechts één Apple-, Google- of Microsoft-account zijn gekoppeld, moet je ervoor zorgen dat de ontvanger zijn eigen Superpack krijgt, zodat die aan het eigen account gekoppeld kan worden.

Is Luqo ook beschikbaar voor scholen of bijlesinstituten?

Absoluut! Luqo Thuis verwijst naar spellen voor twee spelers. Bijvoorbeeld: een kind en een tutor. Voor bedrijven hebben we het Professional pakket ontworpen met 5 sets van 2 Luqo knoppen, zodat meerdere docenten er gebruik van kunnen maken. Voor scholen raden wij de 4-knop sets aan, waarmee vier kinderen onafhankelijk van de leerkracht kunnen spelen.

Ik wil namens mijn school / bedrijf bestellen, kan dat?

Dat kan zeker, Kickstarter eist alleen wel dat er met een creditcard betaald wordt. Als jouw bedrijf geen creditcard heeft, kun je twee dingen doen: online een virtuele creditcard aanvragen of op persoonlijke titel bestellen en dit later bij de werkgever declareren.

Ik heb geen creditcard, kan ik nu niet bestellen?

Kickstarter eist dat je met creditcard betaalt. Dat doen ze omdat ze het bedrag dan niet direct afschrijven, maar het blokkeren tot het doelbedrag is gehaald. Er bestaan websites waar je een virtuele creditcard kunt aanvragen. Wij hebben hier zelf ook goede ervaring mee, dus raden je aan dat te doen. Dan kun je alsnog een Luqo bestellen!

Kan ik een factuur krijgen?

Ja, die kunnen wij sturen. Kickstarter doet het niet, maar als je ons even mailt, kunnen wij een factuur maken waarop staat dat het bedrag aan Kickstarter is betaald.

Het gezegde is “hardware is moeilijk”, en ja, we denken dat dat waar is. Er is geen ctrl-z-knop. Geloof ons, we hebben geprobeerd er een te maken (instant rimshot). We hebben echter jarenlange ervaring met het maken van onze eigen hardware en we weten welk proces we moeten volgen om ervoor te zorgen dat de hardware het Luqo-kantoor op de best mogelijke manier verlaat. We weten hoe we onze producten voor kinderen moeten testen: gooi het herhaaldelijk tegen de muren om te zien wanneer het breekt, en lik aan de knop (om te zien hoe het smaakt en) om te bevestigen dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt.

Natuurlijk weten we ook dat de ontwikkeling van fysieke en digitale producten anders kan gaan dan verwacht. Onze manier om met deze onzekerheid om te gaan, is door extra tijd in te bouwen. We houden rekening met de langste doorlooptijden en niet met de snelste, en, het allerbelangrijkste, communiceren er duidelijk over.

We beloven je dat we geen sluiproutes nemen en dat we de kwaliteit van het product voorop stellen. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat ouders en hun kinderen samen kunnen spelen, samen leren en groeien! Dus sluit je alsjeblieft aan bij onze zoektocht om elk kind ter wereld te laten excelleren!

Lees meer over verantwoording op Kickstarter