04-10-2021

Nieuwe generatie Luqo knoppen!

Groot nieuws: de nieuwe generatie Luqo knoppen komt eraan! We zijn blij dat we na bijna een jaar ontwikkelen versie 5 van onze knoppen eindelijk kunnen aankondigen.

Bij Luqo zijn we al jaren bezig met het ontwikkelen van de ultieme knopervaring, onze gebruikers zijn hierin altijd zeer belangrijk. Dit betekent dat wij aan bijzondere eisen moeten voldoen. Waar kleuters likken aan de knop, gooien de kinderen uit groep 5 de knoppen liever tegen de muur. Maar voor alle kinderen geldt dat ze keihard moeten kunnen slaan, zonder dat de knop kapot gaat.

Waarom nieuwe knoppen?

Eigenlijk is het simpel: omdat de vorige batch uitverkocht is. Tegelijk is dit het moment om een stap te zetten in onze productontwikkeling. Met de huidige knop (versie 4) hebben we veel geleerd en deze inzichten willen we graag toepassen: de knop kan nóg robuuster en de knop kan goedkoper, daarvoor kiezen we voor een nieuwe productiemethode.

Nieuwe productiemethode

De nieuwe knoppen (versie 5) zullen door middel van spuitgieten gemaakt worden door De Beer Beoplast GmbH uit Duitsland. Afgelopen maanden hebben we samen het nieuwe ontwerp gemaakt. Op dit moment worden de laatste prototypes gemaakt, zodat we zeker kunnen zijn dat de spuitgietmallen correct geproduceerd zullen worden. Op de foto is een van deze prototypes te zien.

Nieuwe functies

En als dan toch bezig zijn, waarom ook niet gelijk de PCB (de computer in de knop) aanpassen zodat ook deze een upgrade krijgt? Samen met Inventeers uit Leiden is een technische audit uitgevoerd, de inzichten en nieuwe functies worden door hen geïmplementeerd. De nieuwe functies hebben we natuurlijk samen met onze huidige klanten bepaald:

  • Oplaadbaar i.p.v. batterijen
  • Opladen via USB-C
  • Koppelen van de knoppen in de App

Een grote stap in het gebruiksgemak

Het kost tijd om de Luqo knoppen te koppelen aan een andere tablet. Nu moet dat via het besturingssysteemmenu en moeten de knoppen gereset worden. In versie 5 zal het rest knopje beter bereikbaar zijn. De nieuwe knoppen kunnen via de app gekoppeld worden, zodra de Luqo app gesloten is zullen de knoppen automatisch ontkoppeld zijn. Hierdoor kunnen de Luqo knoppen gemakkelijk aan een nieuwe tablet gekoppeld worden en hoeven de knoppen niet meer gereset worden. Zo makkelijk!

N.B. deze functie zal ook beschikbaar komen voor v4 knoppen. Dit zal een betaalde upgrade worden, aangezien de knoppen fysiek geupdate moeten worden.

Opladen met USB-C
De nieuwe PCB
Gekleurde onderkant

Nieuwe prijzen in de shop

Kijk snel in de Luqo Shop voor de nieuwe prijzen. We hebben nieuwe pakketten waarmee Luqo specifiek ingezet kan worden (kleuters, rekenen onderbouw, rekenen bovenbouw, taal onderbouw en taal bovenbouw). Door dit model en de lage prijzen voor de knoppen, kunnen we ervoor zorgen dat Luqo toegankelijk wordt voor alle scholen in Nederland. Met Luqo zorgen we ervoor dat kinderen weer samen spelen en samen leren, om op te groeien tot sterke en gelukkige wereldburgers!