12-05-2021

Luqo wint internationale Future Play Design Challenge

Groot nieuws! Gisteren hebben wij de Future Play Design Challenge gewonnen! Deze internationale wedstrijd wordt georganiseerd door Capital of Children Playful Minds en de investeringstak van LEGO (LEGO Ventures). Dit is een geweldige erkenning voor het werk dat we doen voor sociaal spelen. Het is geweldig om te horen dat zo’n deskundige jury de noodzaak van sociale interactie onderstreept.

Doordat we finalist waren hebben we een paar weken geleden drie intense bootcamp dagen gehad. Dit was zeer leerzaam en bovenal erg gaaf! We hebben masterclasses over Ethisch Co-Creatie met kinderen gehad, maar ook over het bereiken van kinderen met een commercieel product. Ook was er een Q&A met een investment partner van LEGO Ventures.

Gisteren kregen we 20 minuten de tijd om Luqo te presenteren, waarna we flink ondervraagd werden door de jury. Erg mooi, want hierdoor konden we nog meer toelichten over ons product. De wedstrijd is rond drie onderwerpen opgebouwd: hoe zijn kinderen (d.m.v. ethische co-creatie) betrokken bij het product, de potentie van het product in de markt en de impact op de sociale ontwikkeling van kinderen. Het is hierdoor dus erg mooi om te zien dat de jury ook enthousiast is over Luqo!

De prijs is een half jaar training en coaching door CoC Playful Minds én door LEGO Ventures. Daarnaast krijgen we ook een werkplek in Billund, Denemarken. We gaan samen met CoC Playful Mind het programma samenstellen, centraal zal staan:

  • Co-Creatie en een holistische aanpak van co-creatie
  • Marktstrategie
  • Marketing voor kinderen
  • Didactiek en pedagogiek

Wij zijn super blij!

Team Luqo