20-12-2020

Werkbladen Tovercode

Ervaar hoe leuk coöperatief leren (Luqo stijl) is!

Vlak voor de scholen in 2020 moesten sluiten, maakten wij een speciaal coöperatief spel voor in de klas. Niet achter het scherm, maar samen fysiek aan de slag. Voor dit spel heb je geen Luqo knoppen nodig. Je hoeft alleen de werkbladen te downloaden en kunt aan de slag! Het werkt trouwens ook prima met vrienden of familie als de scholen even niet open zijn.

Inhoud van het spel

Er was eens een tovenaar. Met een magische spreuk veranderde hij alle kinderen in dieren. Alleen door samen te werken kunnen de kinderen de vloek van de tovenaar verbreken. Lukt het de kinderen om weer mens te worden?

Je speelt Tovercode met 5 leerlingen. De kinderen krijgen een eigen masker en een eigen rol. De tovenaar krijgt een toeter waarmee hij de toverspreuk uitspreekt en daarna begint het spel. De tovenaar heeft de code bedacht, de andere leerlingen proberen de code te kraken. Naast het reguliere spelverloop zijn er kaarten waarmee het spel moeilijker of gemakkelijker gemaakt kan worden. Zo kan Tovercode door iedereen gespeeld worden.

Hokus pokus pief paf poef…

Veel plezier met het spel!

Download de werkbladen

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang de werkbladen!